Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La CUP Sant Sadurní vol que s’investigui la gestió de la Casa dels Avis pel COVID19

Els cupaires volen conèixer si l’actuació de SUMAR ha estat la correcta.

Després de l’aturada d’un mes de l’activitat institucional a l’Ajuntament de Sant Sadurní, el ple tornarà a reunir-se a finals d’abril. En aquesta ocasió la CUP Sant Sadurní presenta dues mocions amb l’objectiu de treballar mesures que ajudin a millorar la situació provocada per la crisi del COVID19. Per una banda, els cupaires demanen revocar la Llei LSRAL per poder invertir la totalitat del romanent actual del consistori en polítiques socials destinades a les persones afectades per la crisi de la pandèmia. Per l’altra, la CUP vol que s’obri una comissió investigació per conèixer quina ha estat i és l’actuació de SUMAR, l’empresa encarregada de la gestió de la Casa dels Avis, davant de l’estat d’emergència i sanitari que es viu. També demanen l’equiparació salarial de les treballadores, moltes d’elles amb sous precaris.
En un comunicat la CUP explica que l’objectiu amb la moció és saber al detall si SUMAR ha estat duent a terme unes bones praxis de gestió. Davant del brot de coronavirus que ha patit el centre –que a dia d’avui ha lamentat 10 defuncions (5 confirmades com a positius en COVID19) i 25 infectats entre residents i personal–, els cupaires creuen que l’Ajuntament ha de ser una part activa en conèixer quina ha estat la manera de gestió del centre des de que va començar la crisi a l’estat, i si les mesures que s’han anat implantat han estat o no les correctes. Creuen vital que el consistori sigui escrupolós en demanar responsabilitats, si n’hi ha hagut, i que SUMAR doni les explicacions pertinents de com ha treballat diàriament en la gestió d’aquesta emergència sanitària.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: