Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Més de 30 impressores 3D per fer protectors facials per al personal sanitari

L’empresa amb seu a Les Cabanyes DPR Automatismos es va oferir a l’Ajuntament de Vilafranca per fabricar material de protecció sanitària amb impressores 3D de D3D Tech Printing.

Després de consultar amb la direcció de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès i del Centre Sociosanitari Ricard Fortuny quin material era més necessari, aquest diumenge es van començar a fabricar els primers prototips d’equips protectors facials.

L’empresa DPR Automatismos, de Jose Labandeira, posa els mitjans econòmics per la compra de material i la logística; i l’empresa D3D Tech Printing, de Robert Machuca i Jose Labandeira, posa els equips d’impressió 3D.

Aquest dilluns s’han començat a programar més de 30 impressores 3D, les seves i les que ha pogut recollir d’altres col·laboradors de la comarca, per fer màscares que cobreixen tota la cara.

Hi ha dos models d’equips. Les màscares de la goma verda són més completes i estarien adreçades a personal sanitari. Una d’aquestes es fa en 2 hores. D’altra banda, les de la goma violeta són una mica més simples i es podrien destinar a personal de les residències o les farmàcies. En aquest cas, cada equip es fa en 45 minuts.

L’Ajuntament de Vilafranca ha assumit les tasques de coordinació i també ha activat el Servei de Compres per obtenir més material.

El repte ara és mantenir la producció dels equips i subministrar-los al personal que més els necessita davant la situació d’emergència sanitària del coronavirus.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: