Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Eugeni d’Ors vol promoure l’emprenedoria i el contacte dels seus alumnes amb les empreses

Des de l’Institut s’organitza un concurs que vol promoure l’emprenedoria entre els alumnes posant-los en contacte amb empreses que els plantegen reptes reals a resoldre.

Aquesta és la primera edició d’aquesta iniciativa, que s’ha presentat a l’edifici de l’Enològica amb la presència de la directora de l’Institut, Dolors Arbós, el regidor de promoció econòmica de l’Ajuntament, Manel Montfort, i representants de la Generalitat. Des de l’Institut es remarca que es tracta d’una iniciativa que sorgeix dels cicles formatius i batxillerat que volen treballar amb aquest projecte el camp de l’emprenedoria. Arbós explica que el projecte es va presentar a l’Ajuntament que va decidir també donar-hi suport, així com agraïa la col·laboració de les empreses que hi participen. És, en definitiva, una bona manera de posar en contacte la tasca que es fa a les aules amb les necessitats de les empreses.
En la presentació hi van participar una cinquantena llarga d’alumnes del centre, que van poder escoltar també les demandes que els feien representants de la cooperativa Actua, l’empresa tecnològica Xta i família Torres.

Des de l’ajuntament el regidor Joan Manel Montfort destacava de manera molt positiva que és una iniciativa que va néixer a l’Institut, però que lliga totalment amb l’impuls a l’emprenedoria que es fa des de l’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament.

A més, permet als alumnes treballar sobre propostes i demandes reals del món empresarial.
Un cop feta la primera part més teòrica centrada en la presentació del projecte i de les propostes que feien les diferents empreses; els nois i noies participants van començar a treballar ja per grups fent una primera aproximació a quin dels reptes es volien enfrontar.

En els propers mesos aniran desenvolupant les seves idees i propostes, i la cloenda del concurs es farà coincidint amb les Fires de Maig d’enguany, on es donaran a conèixer els projectes guanyadors.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: