Diumenge, 28 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Assessorament i acompanyament als alumnes de 2n de batxillerat: eina clau en el seu futur

Si a principis de mes de juny es va celebrar la selectivitat, els i les alumnes que han acabat aquest curs el 2n de batxillerat, el dia 12 de juliol, sabran a quina universitat podran anar.

En moments decisius i claus com és el d’escollir entre les moltes opcions per estudiar, des del SIAJ, Servei d’Informació i Assessorament per a Joves, es fan assessories personalitzades.

En un moment en què es parla de la societat de la informació, aquesta tasca és encara més important, per tal que l’allau d’informació que rebem es pugui convertir en coneixement. Per aquesta raó, la tasca del SIAJ, no és només facilitar la informació, sinó que aquesta sigui fiable, entenedora i ajustada al context territorial i social dels joves als quals s’adreça, així com a les seves famílies.

Una de les alumnes que ha acabat 2n de batxillerat artístic a l’Institut Milà i Fontanals, i ha optat per fer una assessoria personalitzada al SIAJ, és la Kelli Bullit, que explica per quina opció ha optat.

La tendència al llarg dels darrers anys, a l’hora d’acabar el batxillerat, ha canviat lleugerament. Des de l’Institut Eugeni d’Ors la Cap d’estudis de batxillerat apunta que un 30% de l’alumnat que acaba els estudis opta per fer un cicle formatiu de grau superior.

Cuscó també puntualitza que en els darrers anys hi ha hagut un auge en la demanda del batxillerat social i humanístic.

Tot i que en els darrers anys la tendència hagi canviat i hi hagi més alumnes que optin per fer cicles formatius de grau superior o marxar a l’estranger després del batxillerat, un 70% dels alumnes que han acabat batxillerat volen anar a la universitat.

Tot i que encara no hagin sortit sortit les primeres assignacions a les carreres universitàries, en els darrers anys, les més demanades són medicina i psicologia. I les notes de tall més altes, els dobles graus de física i matemàtiques a la UAB i a la UB.

I en territori penedesenc, pel que fa a la vida universitària, la facultat d’infermeria de la URV tanca el primer curs amb molt bones sensacions. La degana de la Facultat d’Infermeria fa una valoració d’aquest primer any, amb una quarantena d’alumnes de primer curs.

La Coordinadora del Grau d’infermeria de la Seu de Vilafranca del Penedès també posa en valor el paper de la universitat a la comunitat vilafranquina i la participació en la vila.

Així doncs, el setembre vinent passaran de 40 a 80 alumnes, ampliant el segon curs del grau d’infermeria.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: