Dissabte, 30 de Maig de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les exportacions de vi i cava català cauen un 11’5% durant el 2019

El Departament d’Agricultura considera que l’increment de producció global és el principal factor que explica aquest descens.

Així ho ha anunciat en roda de premsa la Consellera d’Agricultura en la presentació del conjunt de les exportacions agroalimentàries que en general són positives ja que per primera vegada s’han superat els 10.000 milions d’euros.
El sector del vi continua sent el cinquè sector exportador i representa el 5’3% de les exportacions catalanes amb més de 571 milions d’euros.
Des de l’administració entenen que el descens respon a un creixement de la producció de vi a nivell mundial, també a acords internacionals que han desajustat el mercat i tot que en menor mesura, creuen que la imposició dels aranzels de Donald Trump al vi tranquil que van entrar en vigor el passar mes d’octubre, també hi han tingut a veure.
Tant la consellera Teresa Jordà, com el director de Prodeca, Ramon Sentmartí, asseguren que estan ‘preocupats’ per aquest descens i per això s’estan posant en marxa accions per revertir-lo. Sentmartí ha anunciat la celebració d’un business forum als Estats Units, la propera tardor per traslladar la qualitat d’aquests productes als compradors potencials.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: