Dissabte, 25 de Setembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les exportacions de vi i cava català cauen més d’un 13% en valor el primer semestre de l’any

El sector del vi i el cava, és el cinquè sector en importància i representa el 4% de les exportacions catalanes.

En un comunicat de la Generalitat s’exposa que Catalunya incrementa les seves exportacions agroalimentàries un 9% en valor i un 4,3% en volum entre gener i juny de 2020 respecte al mateix període de l’any passat, segons els càlculs realitzats per l’empresa pública PRODECA, del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a partir de les dades provisionals de l’Agència Tributària. Les xifres mostren part de la incidència de la pandèmia produïda per la Covid-19, que va tenir els primers efectes visibles en les exportacions a partir de les dades d’abril, on la tendència creixent es va començar a alentir respecte de 2019. D’altra banda, al maig el comerç exterior es va situar per sota dels resultats del mateix mes de l’any 2019. Tot i això, la facturació global del primer semestre de 2020, amb 5.420 M€, és superior al del mateix semestre de 2019, que va ser de 4.964 M€, afavorida per les bones xifres de juny 2020. Destaquen l’increment percentual de sectors com el carni, fruita i horta. En canvi registren pèrdua de valor en aquest semestre el peix, que cau un 20% o el vi i cava amb una caiguda del 8,5%.
El sector del vi i el cava, és el cinquè sector en importància i representa el 4% de les exportacions catalanes. En aquest sector disminueixen les exportacions un 13,5% en valor i un 5,4% en volum respecte al mateix període de 2019.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: