Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les exportacions catalanes del sector del vi i cava tornen a créixer en valor, però no en volum

El vi català exportat a l’estranger baixa un 2,77% però puja en 1’97% en valor el 2022

En aquest sentit, doncs, un informe de Prodeca presentat aquest dilluns ha confirmat que el 2022 va ser un any amb un creixement de l’1,97% a causa de la pujada de preu del vi tranquil i cava. Precisament per aquest augment del valor, el volum es va veure afectat, decreixent un 2,77%, és a dir, es van vendre menys ampolles a l’estranger, però per un preu més alt.

Tot i això, Catalunya no ha estat l’únic territori afectat per aquesta condició, els dos líders en exportacions del sector del vi i el cava, França i Itàlia, també han vist reduït el seu volum de vendes a l’estranger. El cava, però, torna a convertir-se en el motor del sector, acaparant el 50,34% del valor i 55,09% del volum exportat. D’aquesta manera va créixer un 5,11% en valor i un 6,75% en volum. El vi, en canvi, va decréixer un 3,23% en valor i un 17,38% en volum per la davallada dels dos principals mercats de destí, el Regne Unit i els Estats Units, que representen més del 28%.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: