Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
L’Ajuntament de Vilafranca i la Mancomunitat signen un conveni per a la plantació d’arbrat

L’Ajuntament de Vilafranca i la Mancomunitat signen un conveni per a la plantació d’arbrat

Al camí de la Pedrera s’hi ha plantat un total de 30 arbres, plàtans, pins i alzines, i, un cop aquests arbres hagin arrelat, es preveu una segona fase de plantació amb 30 arbres més.

L’Ajuntament de Vilafranca i la Mancomunitat Penedès-Garraf han subscrit un conveni de col·laboració per a la plantació de diversos arbres al camí de la Pedrera, en el límit entre aquest camí i la parcel·la on s’ubica la planta de selecció. Amb aquest conveni la Mancomunitat facilita el reg de l’arbrat plantat, per garantir el seu desenvolupament i supervivència. D’aquesta manera també s’evita la utilització de camions de reg i les emissions corresponents. El camí de la Pedrera és un camí molt utilitzat per anar passejant des de Vilafranca a la zona natural de la Muntanyeta de Moja, i per aquest motiu s’ha volgut integrar la infraestructura existent en el paisatge, millorant la visió de l’entorn i fent més amable el recorregut.

L’actuació forma part del projecte Camins amb arbres que des de fa quatre anys tira endavant l’Ajuntament de Vilafranca amb el suport de diversos programes d’ocupació subvencionats pel Servei d’Ocupació de Catalunya, i a través del qual ja s’han plantat gairebé 1.000 arbres.

Aquest projecte vol fomentar la presència d’arbres autòctons en els límits dels camins. Així es millora el paisatge i el confort de les persones que hi passegen i s’afavoreix la biodiversitat i la connectivitat ecològica. Per últim, és també una manera de contribuir a la mitigació de l’efecte hivernacle, ja que la plantació d’arbrat representa una contribució neta a la reducció de la petjada de CO2 del municipi.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: