Diumenge, 31 de Maig de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La suspensió del Mobile Congress a Barcelona ha afectat negativament els hotels vilafranquins

Gener i febrer acostumen a ser mesos complicats per els hotels vilafranquins, i el Mobile és sempre una bona ajuda per començar l’any abans d’arribar als mesos de més ocupació a partir del maig.

Dimecres a la nit es confirmava que els organitzadors del Mobile World Congress anul·lava l’edició d’aquest 2020 a causa del coronavirus. Una notícia que ha tingut repercussió directe en els hotels de Vilafranca que acostumen a omplir coincidint amb aquest congrés, i que ja han començat a recollir les primeres cancel·lacions de reserves.
Ignasi Ares, coordinador d’Hotels Còsmic a Vilafranca que gestiona els hotels Pere III, Domo, Bàsic, i Air Penedès, apuntava que els ha afectat força aquesta notícia, ja que tenien pràcticament els establiments plens. A més, en unes dates en que s’acostumen a fer bones facturacions en uns mesos complicats.
Ares explica que tenen reserves cancel·lables i altres que no ho són, i amb aquestes darreres caldrà negociar cas a cas com se solucionen.
La seva clientela és d’una banda d’empreses de la zona; però també acullen força turismes. En aquest cas explicava que han comença a treballar amb el mercat coreà, que ja ha començat a notar els efectes també del coronavirus.
Ignasi Ares apunta que Vilafranca és una destinació complicada a nivell hoteler, ja que la proximitat a Barcelona i a la costa fa que hi hagi que es plantegi fer-hi pernoctacions. Un fet que encara es nota més en el cas dels enoturistes.
En aquests quatre hotels tenen una bona ocupació sostinguda durant tot l’any, però amb algunes puntes destacades principalment entre maig i setembre.
Un altre dels hotels vilafranquins és el Torner i Güell, que segons explicava Carolina Pascual no s’ha vist gaire afectat per la cancel·lació del Mobile, ja que no acostumen a tenir reserves relacionades amb el congrés.
Pascual explica que majoritàriament tenen ocupació entre setmana lligada a l’activitat empresarial, i amb dates importants com son el Vijazz i la Festa Major.
Els caps de setmana la majoria de clients són turistes de pas que paren una nit a Vilafranca, o enoturistes que fan estades de curta durada.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: