Dilluns, 24 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Alt Penedès es troba en fase d’alerta del Ventcat

Seguint les recomanacions de protecció civil, l’Ajuntament de Vilafranca anul·la els usos programats en les instal·lacions esportives a l’aire lliure en tota la jornada d’avui dilluns.

En funció de l’evolució del comunicats d’alerta de la tempesta Glòria, es valoraran les accions i recomanacions que afectaran a les instal·lacions esportives municipals en els propers dies.

En base a les previsions meteorològiques, Protecció Civil manté la fase d’ALERTA del Ventcat, el Pla Especial d’Emergències per risc de vent a tota la comarca.

Avui dilluns l’episodi s’ha intensificat des del migdia, amb ratxes superiors als 72km/h a totes les comarques de l’àrea metropolitana de Barcelona i dels voltants. Dimarts, l’episodi baixarà lleugerament d’intensitat però afectarà tot Catalunya.

Es recomana molta precaució en els desplaçaments i en les activitats de lleure a l’exterior per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals.

Com a consells davant del vent fort, a casa cal tancar i assegurar portes, finestres i tendals. Abaixar completament les persianes i, si són de cordó, subjectar-les adequadament. Eviteu deixar testos o altres objectes no estàtics a les façanes i terrasses i recolliu la roba dels estenedors per evitar que el vent els pugui fer caure al carrer i provocar un accident.

A l’exterior s’ha de vigilar amb el mobiliari urbà, l’enllumenat dels carrers, les motos i els cotxes aparcats, les grues, els contenidors de brossa, l’arbrat i tot allò que el vent pugui fer caure. També evitar els parcs, els jardins i les zones boscoses, i totes les activitats amb foc.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: