Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Volta Ciclista a Catalunya arriba al Penedès aquest divendres amb la cinquena etapa

Aquesta etapa portarà a ciclistes, com l’actual líder de la prova, Tadej Pogačar, per localitats com Pontons, Torrelles, Sant Martí, Font-Rubí o Gelida. Diumenge, la setena passara per l’Ordal.

La Volta, una de les proves ciclistes més prestigioses del món, està en marxa des d’aquest dilluns, i aquest cap de setmana viurà el seu desenllaç en unes últimes etapes amb gran protagonisme de les carreteres altpenedesenques. Especialment l’etapa d’aquest divendres.

La cinquena etapa de la Volta 2024 tindrà un clar accent altpenedesenc. La ruta arrencarà a les 13:25h amb sortida neutralitzada des d’Altafulla. Després del pas per la Bisbal, Llorenç i Sant Jaume dels Domenys, els corredors arribaran a la comarca després de fer el cim de les Ventoses, port de segona categoria.

La caravana passarà per Pontons, Torrelles de Foix, Sant Martí Sarroca i agafant direcció a Guardiola, per la BV-2151; el recorregut seguirà per la carretera BP-2126 direcció sud, passant per Sabanell i el Pla del Penedès. Per la BV-2154, seguiran cap a Sant Sadurní, incorporant-se a la carretera antiga entre Vilafranca i la capital del Cava. La presència de la Volta a la comarca es tancarà ambun exigent pas amb pujada per Sant Llorenç d’Hortons i entraran a Gelida per la BV-2249.

Després, arribarà el segon gran port de la jornada, la Creu de l’Aragall, també de segona categoria, i que promet emocions fortes en els últims 30km abans del final pla a Viladecans.

Una etapa molt esperada pels aficionats al ciclisme a casa nostra. El ciclisme és un esport únic: aquesta setmana alguns dels millors del món rodaran per les mateixes carreteres que els aficionats freqüenten en les seves rutes.

La Volta, que ara mateix lidera amb mà de ferro l’eslovè Tadej Pogacar, tornarà a passar per la comarca diumenge en la setena i última etapa de l’edició 2024. Una darrera etapa que es tancarà a Barcelona, els corredors pujaran l’Alt de l’Ordal, passant per Subirats, Avinyonet i Olesa de Bonesvalls abans de tornar a la capital.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: