Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els robatoris violents i el crim organitzat rere la marihuana, al punt de mira dels Mossos

Actuar contra els robatoris violents a la via pública i el crim organitzat rere la marihuana, prioritats destacades pels Mossos d’Esquadra a l’Alt Penedès.

Pere Plassa és el cap de l’Àrea Bàsica Policial de l’Alt Penedès des del passat mes de desembre. En una entrevista amb Ràdio Vilafranca i Penedès TV, Plassa ha parlat dels principals reptes en matèria policial a la comarca, que són «reptes comuns» a la resta de Catalunya.

El cap de l’ABP destaca que un 75% dels fets delictius que es produeixen a l’Alt Penedès són furts. En l’àmbit dels delictes contra el patrimoni, el cos de Mossos d’Esquadra estableix com a prioritat actuar contra els robatoris a interior de domicili i els robatoris violents a la via pública.

Un dels temes que més preocupa actualment és tot el que té a veure amb les plantacions il·legals de marihuana i el crim organitzat que hi ha al darrere.

En l’àmbit dels delictes contra les persones, el nou cap explica que la prioritat és la protecció a la víctima i recorda que el Grup d’Atenció a la Víctima fa seguiment dels casos.

Darrerament, els grups polítics d’Impulsem el Penedès i Junts han demanat més efectius de Mossos d’Esquadra al Penedès, així com la creació d’una regió policial pròpia.

Sobre el nombre d’efectius, el cap de l’ABP de l’Alt Penedès, creu que l’augment de plantilla previst a tot Catalunya també ha de tenir el seu efecte al Penedès.

El cos de Mossos d’Esquadra a l’Alt Penedès compta amb uns 150 efectius repartits entre les comissaries de Sant Sadurní d’Anoia i Vilafranca del Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: