Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La CUP Sant Sadurní presentarà una moció per a crear una cooperativa de serveis municipals

La CUP Sant Sadurní presentarà una moció per a crear una cooperativa de serveis municipals

L’objectiu de la proposta és que persones que realitzen tasques d’assistència de la llar, de cures a infants i gent gran o classes particulars, no es vegin abocades a situacions de precarietat.

Aquesta iniciativa respon per una banda, a l’aposta de treball cooperatiu que sempre defensat la formació de l’esquerra independentista, i per l’altra, la voluntat d’aportar una solució que garanteixi els drets laborals de persones que es trobin en aquesta situació.
Abans de presentar aquesta moció, la CUP Sant Sadurní ha fet diferents consultes sobre la proposta a través de l’ateneu cooperatiu del Penedès, Coopsetània, i el programa Aracoop de la Generalitat de Catalunya, dels que han rebut la seva voluntat de treballar conjuntament si la proposta tira endavant.
Existeixen casos en altres municipis on l’ajuntament ha estat un actor actiu en la creació de cooperatives que han esdevingut posteriorment autosuficients. En aquest cas els cupaires proposen que l’Ajuntament de Sant Sadurní sigui soci permanent i actiu de la cooperativa a través de l’aportació de personal, així com de formació, assessorament i el finançament necessari per al funcionament d’aquesta cooperativa de serveis. La regidora Arantxa Fernández ha remarcat que aquesta moció sorgeix d’una de les propostes més rellevants que els cupaires portaven al programa electoral de les eleccions del passat maig.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: