Dilluns, 27 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

470 estudiants han participat a l’activitat «Canvi de marxa» a l’Auditori de Vilafranca

Hi van assistir estudiants de 3r i 4t d’ESO, Cicles Formatius i PTT de l’intitut Alt Penedès, l’insititut Nou, l’institut Eugeni d’Ors, l’Escola Sant Ramon i l’Escola Sant Josep.

‘Canvi de marxa’ és una activitat educativa, impulsada per la fundació privada sense ànim de lucre Mutual de Conductors amb el suport del Servei Català de Trànsit i la col·laboració de l’Ajuntament i la Policia local de Vilafranca del Penedès, que té l’objectiu de conscienciar els joves d’entre 14 i 18 anys sobre les causes i conseqüències dels accidents de trànsit, així com fomentar conductes responsables i d’autoprotecció en aquest tram d’edat.

El projecte consisteix en la representació fictícia d’una conversa entre dues germanes, una de les quals presencia un accident de trànsit quan es dirigeix en cotxe cap a la discoteca i truca a l’altra i li explica com ha procedit per avisar les autoritats i socórrer els afectats. Durant el seu relat, s’intercalen vídeos informatius i també testimonis reals d’un policia, un bomber i un membre del Sistema d’Emergències Mèdiques, que expliquen la seva experiència professional com a cossos d’emergència que s’ocupen de la gestió més immediata d’un accident. Així mateix, també es recullen els testimonis reals d’una persona que ha patit un sinistre i d’un familiar d’una víctima, que mostren les conseqüències que tenen els accidents pels mateixos afectats i per les persones més pròximes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: