Dissabte, 10 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Vegueria Penedès aspira a conservar i promoure la seva identitat com a regió agroalimentària

Després de debatre sobre empresa i coneixement a Igualada, sobre cultura i patrimoni al Vendrell i sobre el model turístic a Vilanova i la Geltrú, Vilafranca acollia el debat sobre territori.

Aquest dissabte, l’auditori del Vinseum acollia la quarta jornada preparatòria pel congrés ‘La gestió del territori de la Vegueria Penedès al servei de les persones’ que organitza l’associació Pro Vegueria Penedès.

Després de debatre sobre empresa i coneixement a Igualada, sobre cultura i patrimoni al Vendrell i sobre el model turístic a Vilanova i la Geltrú, Vilafranca acollia el debat sobre territori sota la coordinació de Jordi Cuyàs.

Cuyàs destacava que els quatre comarques penedesenques aspiren a conservar la seva identitat vitivinícola i a promoure el concepte de regió agroalimentària.

El Penedès continua pendent de l’elaboració del pla territorial llargament esperat, i mentrestant ha d’afrontar planificacions i projectes com el del polígon de Sant Marçal Cal Vies o el Logis Penedès.

Les jornades preparatòries confluiran el proper 21 de febrer en el congrés, que tindrà lloc al Castell de Castellet i on, segons el president de l’associació Pro Vegueria Penedès Fèlix Simón, ja hi haurà propostes fermes i concretes que seran traslladades als càrrecs electes del Penedès.

La jornada d’aquest dissabte va comptar amb les intervencions del delegat territorial del Penedès i alcalde de Vilafranca Pere Regull i el president del Consell Comarcal Xavier Lluch.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: