Dissabte, 1 d'Abril de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La biblioteca i un centre per a la gent gran a l’antic hospital prioritats de VeC

Vilafranca en Comú qüestiona la manera de fer el pressupost de l’equip de Govern.

Ho qüestiona perquè cada any hi ha un romanent d’uns dos milions d’euros i que després només es pot utilitzar per a determinades coses que determina la Llei. Assenyalen que ‘un millor ajustament dels pressupostos permetria disposar d’aquests dos milions d’euros per a inversions com les que proposa VeC i evitaria fer tantes modificacions de pressupost’.
Des del punt de vista de les polítiques socials reclament una diagnosi de la ciutat.
Vilafranca en Comú presenta alternatives a la proposta de pressupost municipal de l’equip de govern, ‘amb la finalitat de fer-los més sensibles a la situació econòmica, social i cultural’.
Quant a les prioritats assenyalen dues inversions principalment, la nova biblioteca i la rehabilitació de l’antic Hospital per a posar-hi un centre de serveis a les persones grans.
Des de Vilafranca en Comú pensen també que és imprescindible que els pressupostos del 2020 contemplin partides que facin possible la implementació dels acords presos en les mocions aprovades pel Ple, entre les quals destaquen: la posada en funcionament del “Patis Oberts” o dels “Camins Escolars segurs”.
També critiquen la manca d’un Pla de Ciutat consensuat que determini les grans inversions a realitzar per l’Ajuntament de Vilafranca durant aquest mandat i afegeixen que no son uns pressupostos participatius. Des de VeC proposen potenciar la participació ciutadana en diversos àmbits de la política municipal. En aquest sentit presenten en el ple d’aquest dimarts una moció que proposa un Pla de Participació Ciutadana i un Reglament de Pressupostos Participatius que s’elaborin i apliquin el 2020.

CUP

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: