Dimarts, 6 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Ajuntaments i entitats del Penedès mostren el seu rebuig a una planta asfàltica a Pacs

L’ajuntament de Pacs ha aprovat una moció contrària a la planta, el de les Cabanyes l’ha d’aprovar aquesta setmana i el de Vilafranca ha presentat al·legacions. Fins dilluns es recullen signatures.

Després que es conegués la demanda que ha fet l’empresa Romero Polo d’instal·lar una planta de fabricació d’aglomerat asfàltic al municipi de Pacs, han estat diversos els ajuntaments de la comarca, associacions i entitats de caire empresarial i vinculades al món del vi que han mostrat la seva preocupació. Tant l’ajuntament de Vilafranca com el de Les Cabanyes han presentat al·legacions al projecte, i el mateix ajuntament de Les Cabanyes, com també ha fet el de Pacs, han aprovat mocions per mostrar el seu rebuig al projecte.
L’Ajuntament de Pacs va rebre passat mes de juny la sol·licitud de la llicència d’obres acompanyada d’un projecte bàsic i estudi d’impacte ambiental per a la ubicació d’una planta de fabricació d’aglomerat asfàltic a la pedrera de les Cales de Pachs, amb una producció prevista de 200 tones per hora i dia. Posteriorment el ple de Pacs va aprovar el novembre per unanimitat una moció contrària al projecte.
Per la seva banda, des de l’Ajuntament de Vilafranca ja es van presentar al·legacions quan se’n va tenir coneixement, principalment centrades en les emissions contaminants a l’atmosfera i les olors generades tenint en compte la proximitat de nuclis habitats com Les Cabanyes, Pacs o Vilafranca. El tinent d’Alcalde de l’àrea d’Acció territorial i Serveis urbans de l’Ajuntament de Vilafranca, Francisco Romero, apunta que tot i que el procés es troba en una fase preliminar, cal posicionar-se.
D’altra banda, la Família Torres, i l’associació La Carretera del Vi per exemple han fet públic també el seu malestar amb aquesta proposta que consideren és totalment contrària al projecte de Penedès com a territori ecològicament sostenible i que fa de la producció de vins ecològics un dels seus pilars de futur. Dissabte, en el decurs dels actes organitzats a les instal·lacions de Bodegues Torres a Pacs, ja es recollien signatures de suport a la recentment constituïda plataforma ‘El Penedès diu no a la planta asfàltica a Pacs’. Mireia Torres explicava que es tracta d’una entitat que busca defensar el model de Penedès que aposta per l’ecologia i la sostenibilitat.
Aquesta setmana precisament es feia una reunió a Les Cabanyes per tal de presentar la Plataforma i promoure accions conjuntes des dels diferents municipis per tal de mirar d’aturar el projecte.
Recordem que el proper 10 de desembre l’Ajuntament de Pacs es reuneix amb el Departament d’Urbanisme de la Generalitat on presentarà tota la documentació per tal de mostrar el seu rebuig al projecte, així com les signatures recollides fins a la data. Fins dilluns es pot signar en molts ajuntaments de la comarca, i dissabte al matí per exemple hi haurà una taula de recollida de signatures a la Rambla de Sant Francesc de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: