Diumenge, 5 de Febrer de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca impulsa la campanya ‘Adeu plàstics’ incidint en els comerços que venen a granel

La campanya vol incidir en la reducció de l’ús de les bosses de plàstic d’un sol us, promovent que els compradors utilitzin envasos alternatius.

Aquest dimecres, el regidor de Promoció Econòmica i Comerç, Joan Manel Montfort, i la regidora de Medi Ambient, Lourdes Sànchez, han presentat la segona fase de la campanya “Adeu plàstics”, per incidir en la reducció dels plàstics d’un sol ús, que l’Ajuntament inicia aquest mes de novembre. Montfort ha explicat que aquesta segona fase se centra principalment en els comerços que venen a granel productes com fruita i verdura, fruits secs i llaminadures. La voluntat és potenciar l’ús de bosses reutilitzables de malla, i s’estendrà també als mercats ambulants dels dimarts i dissabte a Vilafranca.
Lourdes Sànchez, per la seva banda, ha comentat que durant aquestes setmanes prèvies a l’inici de la campanya s’han visitat els comerços de la Vila que venen fruita i verdura a granel, fruits secs i llaminadures, per tal d’explicar-los la campanya i facilitar-ne l’adhesió. De moment s’hi han adherit 74 comerços i parades de mercats de tots els barris que disposaran d’un distintiu identificatiu. La regidora explicava que en realitzar en aquests establiments una compra mínima de 5 euros i no demanar bossa de plàstic d’un sol ús, s’obtindrà un tiquet. Quan se’n tinguin 4 es podran canviar per dues bosses de malla.
El canvi el podran realitzar a qualsevol dels comerços adherits a la campanya i als punts d’informació que es col·locaran als mercats des del 16 de novembre fins al 5 de desembre. La regidora ha afegit que cal ser molt conscients que l’ús de plàstics d’un sol ús és un problema mediambiental, però també de salut. Molts d’ells van a parar al mar, però també al nostre cos a través dels aliments que consumim.
Paral·lelament a la campanya s’ha preparat un programa d’actes per aquest novembre i desembre, que engloba tallers per totes les edats i, fins i tot, una exposició amb el lema “Menys plàstics, més vida”, cedida per l’Agència Catalana de l’Aigua, i que estarà ubicada al mercat de la Carn.
Per ampliar informació podeu consultar la web de la campanya, on hi ha tota la informació: https://mediambient.vilafranca.cat/adeuplastics

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: