Divendres, 25 de Setembre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca homenatja Rafa Cabezas amb un acte sobri, emotiu i molt participat

Una cinquantena d’entitats ha participat aquest dissabte a la tarda en l’acte d’homenatge a Rafa Cabezas, vuit mesos després de la seva mort.

L’acte tenia lloc a la plaça Jaume I presentat pel periodista de Ràdio Vilafranca i Penedès TV Josep M. Soler.

La vetllada va ser sòbria, emotiva i molt participada. Aquest era un dels objectius principals de l’acte, organitzat per una comissió integrada per gent de les associacions de veïns i veïnes de l’Espirall, el Molí d’en Rovira i el Poble Nou, l’Associació de Raimons, els Geganters de Vilafranca, la colla Jove, els Xicots i el Club Patí Vilafranca.

En nom d’aquesta comissió organitzadora, Raimon Mascaró destacava abans de començar la vetllada el tarannà sempre col·laborador de qui va ser el responsable d’activitats a la via pública de l’Ajuntament de Vilafranca.

L’acte va començar amb la lectura del poema d’Antonio Machado ‘Yo voy soñando caminos’, recitat per Montse Casals, i va continuar amb els pilars de les colles castelleres i els Falcons de Vilafranca. Hi havia també presència dels Xicots, que no van poder alçar el seu pilar perquè la colla estava actuant en aquells moments a Granollers.

Una de les moltes intervencions que va acollir la vetllada va ser la de les ex administradores de la festa major Esther Ribas i Montse Guilera.

D’altra banda, hi va haver també música en directe de la mà d’alumnat i professorat de l’escola municipal de música Maria Dolors Calvet, cant coral amb la Societat Coral El Penedès i els parlaments de l’exalcalde Joan Aguado i l’actual alcalde Pere Regull, així com de l’amic de Cabezas Jordi Cuyàs i de Jordi Junyent en representació de les associacions de veïns.

El monòleg ‘La xarxa’, interpretat per Gregori Escalona va ser un altre dels moments destacats de la vetllada, que va acabar amb el lliurament d’una placa a la vídua de Rafa Cabezas, la lectura del poema de Martí i Pol ‘Calladament’ i les ofrenes florals de les entitats participants.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: