Dijous, 22 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
ERC es reuneix amb la FEGP i Òmnium per compartir propostes pel pressupost

ERC es reuneix amb la FEGP i Òmnium per compartir propostes pel pressupost

Els republicans seguiran durant tot el novembre fent trobades amb les entitats.

“Molt positives”. Així valoren des del grup liderat per Pere Sàbat les trobades amb entitats per compartir la proposta republicana dels pressupostos del 2024 per Vilafranca. Seguint la ronda d’entitats per sumar i compartir visions, l’equip republicà s’ha reunit amb la Federació d’Empresaris del Penedès i amb Òmnium Cultural amb qui han coincidit amb la necessitat de que Vilafranca “es posi al dia” i tingui més ambició de ciutat per fer front als reptes que té.

Els pressupostos de 2024 seran els més importants del mandat perquè marcaran les línies estratègiques de Vilafranca pels propers anys. Els republicans basen la seva proposta en cinc àmbits: Vilafranca verda, amb la xarxa de carrils bici i l’impuls de reforma de l’espai públic; Vilafranca d’oportunitats, amb l’aposta pel comerç i l’ocupació; Vilafranca que cuida, doblant el pressupost d’habitatge i el Centre d’Urgències d’Atenció Primària; Vilafranca sobirana amb els pressupostos participatius i amb el pacte social per la llengua; i Vilafranca capital amb la rehabilitació de l’antic hospital, el pla d’aparcaments i la nova biblioteca. Uns eixos que desenvolupen propostes de canvi i transformació per obrir realment una nova etapa a la vila.

Posar Vilafranca al dia

Sàbat ha afirmat que l’objectiu és aconseguir uns pressupostos per posar Vilafranca al dia i la manera de fer-ho és “sumant”. Des d’ERC-100xCentVilafranca apunten que “farem tot el possible de la nostra part per fer que Vilafranca tingui uns pressupostos ambiciosos”. Unes propostes que busquen el màxim consens amb el teixit associatiu de la ciutat.

A la trobada amb Òmnium es va tractar sobretot la proposta del Pacte Social per la Llengua. Es van situar les problemàtiques i la davallada de l’ús social, que al Penedès està per sota del 40%. Unes dades que fan imprescindible actuar per resituar la llengua com una eina útil per la ciutadania i que sigui un dels elements imprescindibles per la cohesió social de la societat.

En aquesta línia tant des d’Òmnium com des dels republicans es van emplaçar a seguir treballant per ampliar les accions en defensa de la llengua des de tots els àmbits.

Sumar i fer força per la vila

A la trobada amb la Federació d’empresaris es va coincidir en la necessitat imprescindible de teixir espais de concertació entre el sector empresarial i el sector públic per dinamitzar l’economia. Un dels reptes que identifiquen els republicans és tot l’àmbit del comerç que és una prioritat absoluta per aquests pressupostos i pel mandat. En aquest sentit a la reunió amb la presidenta dels empresaris del Penedès es va concretar la necessitat d’ajudar a la dinamització de l’economia, a la cerca de noves oportunitats i l’aposta per la reindustrialització i a la importància de generar llocs de treball de qualitat i amb valor afegit.

Sàbat conclou que les trobades fetes fins ara han confirmat que “l’anàlisi que fem és compartit, i la necessitat de tenir un gir de 180 graus en els pressupostos i en el govern de la ciutat”. Sàbat ha remarcat la necessitat de “sumar amb entitats i associacions sobre cap a on ha d’anar Vilafranca. Hem d’avançar en els acords de ciutat i per això és imprescindible compartir propostes amb les entitats”.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: