Dimarts, 5 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
ERC segueix la ronda de trobades per explicar la seva proposta pels pressupostos 2024

ERC segueix la ronda de trobades per explicar la seva proposta pels pressupostos 2024

Les trobades que es realitzaran aquestes properes setmanes volen poder compartir reptes i propostes concretes “per millorar Vilafranca”

“Un gir de 180 graus com es va aconseguir amb les ordenances, ara amb els pressupostos”. Aquesta és la voluntat d’Esquerra Republicana-100xCentVilafranca en el moment de negociar els pressupostos pel 2024. Amb l’objectiu de compartir i sumar el màxim suport a les propostes que presenten han iniciat una ronda de trobades amb entitats de la vila. Després de reunir-se amb sindicats, ha estat el torn de les Associacions de Veïnes i Veïns.

A la trobada amb representants de les Associacions de Veïnes i Veïns, Sàbat ha detallat la proposta republicana pels pressupostos que es basa en cinc àmbits: Vilafranca verda, amb la xarxa de carrils bici i una planificació sobre l’espai públic; Vilafranca d’oportunitats, amb l’aposta pel comerç i l’ocupació; Vilafranca que cuida, doblant el pressupost d’habitatge i el Centre d’Urgències d’Atenció Primària; Vilafranca sobirana amb els pressupostos participatius per barri i amb el pacte social per la llengua; i Vilafranca capital amb la rehabilitació de l’antic hospital i la nova biblioteca i un pla global d’aparcament. Uns eixos que desenvolupen propostes de canvi i transformació per obrir realment una nova etapa a la vila.

Pressupostos participatius per barri

Una de les propostes centrals dels republicans és apropar la presa de decisions a la ciutadania. Aquesta proposta es concreta en dotar d’una partida a cada barri perquè amb un procés de participació de les veïnes i veïns es prioritzin les accions que es duran a terme en aquell barri concret. Una proposta que va entusiasmar a les associacions veïnals i que ha de representar un gir de 180 graus en el que Junts i el PSC han fet durant els últims 10 anys.

Sàbat ha afirmat que l’objectiu és dotar uns pressupostos per posar Vilafranca al dia i la manera de fer-ho és “sumant”. És a partir d’aquest objectiu que els republicans situen els dos camins possibles que hi ha a la vila: o la inèrcia dels últims anys que han conduït a perdre moltes oportunitats; o per l’altre un projecte de canvi i transformació per posar Vilafranca al dia. Els republicans opten per aquesta segona opció i asseguren que “farem tot el possible de la nostra part per fer que Vilafranca tingui uns pressupostos ambiciosos”.

Les trobades que es realitzaran aquestes properes setmanes volen poder compartir reptes i propostes concretes per millorar Vilafranca. Sàbat explica que les trobades fetes fins ara han confirmat que “l’anàlisi que fem és compartit, i la necessitat de tenir un gir de 180 graus en els pressupostos i en el govern de la ciutat”. Sàbat ha remarcat la necessitat de “sumar amb entitats i associacions sobre cap a on ha d’anar Vilafranca. Posar-nos d’acord dos partits és relativament fàcil, el que hem fer són acords de ciutat i per això és imprescindible compartir propostes amb les entitats”.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: