Divendres, 1 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’homenatge a Josep Soler Sardà posa de manifest el seu llegat quan fa un any de la seva mort

El concert ‘Homenatge a Josep Soler’ va comptar amb la participació de la veterana organista Montserrat Torrent.

Josep Soler Sardà és un dels compositors catalans més importants de la Catalunya del segle XX, amb un ampli reconeixement internacional.

Per aquest motiu, els Amics dels Orgues i la Càtedra Llorens i Barba – Ciutat de Vilafranca, amb la col·laboració de l’Agrícol i de Vinseum, han organitzat un cicle dedicat a recordar la figura i l’obra del compositor vilafranquí, quan fa un any de la seva mort.

Dissabte, a l’auditori del Vinseum, va tenir lloc la tertúlia entre els organistes Montserrat Torrent i Agustí Bruach amb el lema ‘Josep Soler; la música d’orgue i la postguerra a Vilafranca i a Barcelona’. L’organista i musicòleg Agustí Bruach parla de la relació entre Montserrat Torrent i Josep Soler.

La basílica de Santa Maria acollia diumenge el concert d’orgue a càrrec de Montserrat Torrent, Agustí Bruach, Jonatan Carbó i Berenguer Montserrat sota el títol ‘Homenatge a Josep Soler’.

Entre la ingent obra musical de Josep Soler es compten 16 òperes, 8 simfonies, nombrosos concerts, oratoris, lieder i sonates. El 2002 va rebre la medalla de la Vila de Vilafranca. Va rebre el Premi Nacional de Música de Catalunya i també el d’Espanya però l’any 2013 va rebutjar la Medalla d’Or de les Belles Arts espanyola per estar en desacord amb la política cultural i educativa del Partit Popular.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: