Dilluns, 22 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vicki Bernadet parla a Vilafranca de l’abús sexual infantil en el marc del 25N

L’Ajuntament de Vilafranca, com cada any, organitza una àmplia programació al voltant del 25N, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.

La conferència institucional tenia lloc aquest dimarts a l’Escorxador amb Vicky Bernadet, impulsora de la Fundació Vicky Bernadet, amb el títol “L’abús sexual infantil en el marc de la violència masclista”.
Prèviament la regidora d’Igualtat, Montse Arroyo, va explicar que s’organitzen els actes per tal de denunciar tots els tipus de violència que s’exerceixen sobre les dones. I que el món dels infants també pateix aquesta violència.
Per la seva part Vicky Bernadet es mostrava molt agraïda a l’ajuntament per incloure la temàtica en el marc dels actes del 25N.
Bernadet, que va néixer a Capellades i de petita venia sovint a Vilafranca, va explicar amb molta franquesa el que ella va patir en pròpia pell. Va ser víctima d’abús sexual dels 9 als 17 anys i no ho va revelar fins als 34.
El moment de la revelació, com en la majoria dels casos, va suposar enfrontar-se a dues realitats, la reacció de l’entorn familiar i la inexistència de recursos especialitzats on acudir per trobar ajuda.
El seu esperit de lluita, el seu inconformisme i la seva determinació la van dur al 1997, a crear la institució que ara porta el seu nom perquè altres víctimes no haguessin de viure el mateix rebuig, incomprensió i solitud.
D’altra banda també es va fer ressò d’un estudi promogut per la fundació que ha detectat que un de cada cinc menors de 17 anys és víctima d’abús sexual a l’estat espanyol i un 60 % d’aquestes víctimes no reben cap tipus d’ajuda.
A més de la conferència l’acte institucional va comptar també amb la lectura del manifest a càrrec de l’alumnat de l’Escola d’Art Arsenal, que també han estat els autors de la imatge gràfica del 25N d’enguany.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: