Diumenge, 3 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Concentració a Pontons per reclamar que les dones que pateixen violència denunciïn

Veïns i veïnes de Pontons s’han concentrat coincidint amb el 25N per denunciar que un veí del municipi assetja i agredeix dones en situació de vulnerabilitat.

En molts municipis s’han fet coincidint amb el 25N concentracions de suport a les víctimes i recordant les dones assassinades al llarg de l’any per les seves parelles i exparelles. També fent una crida a denunciant casos d’assetjament que pateixen i que sovint queden amagats sota el silenci

A les 4 de la tarda d’aquest dissabte 25 de novembre un bon nombre de veïnes i veïns de Pontons van convocar una concentració per fer públic el seu malestar davant d’un seguit d’actuacions que, diuen, duu a terme un veí del municipi que assetja i agredeix dones del poble en situació de vulnerabilitat. Argumenten que les víctimes tenen por de denunciar, tot i que fa temps que es pateix aquesta situació.

En el marc de la concentració en motiu del dia dia Internacional per erradicar la violència envers les dones, una de les participants explicava que reclamen més seguretat, en general, però també al seu petit municipi.

Unes paraules que deia al costat de l’alcalde de Pontons, Josep Tutusaus, que explicava que estan al costat de les víctimes tot insistint però en la necessitat que hi hagi denúncia per poder actuar.

Les veïnes de Pontons expliquen que tenen constància de cinc agressions, la darrera no fa gaire dies en un dels carrers principals de Pontons, però remarquen que les víctimes tenen por de denunciar. Amb l’acte de dissabte se’ls volia donar també suport públicament, i també des del mateix ajuntament.

Les participants a la concentració duien cartells reclamant més seguretat als carrers de Pontons i van cridar consignes com ara ‘si ens toquen a una en toquen a totes’ i ‘ja n’hi ha prou’

El cas de Pontons és un exemple més del que es viu en molts altres municipis i ciutats. La por, el desconeixement o pensar que no servirà per res fa que en moltes ocasions situacions de violència, agressions o maltractament cap a les dones quedin amagats darrera el silenci. Denunciar-ho i posar el focus en l’agressor, és el primer pas per poder erradicar aquest tipus de situacions.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: