Diumenge, 3 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La CCCC presenta el protocol d’assetjament sexual i per raó de sexe per les colles castelleres

La V Jornada d’equitat s’ha celebrat a Vilafranca amb un èxit de participació

Coincidint amb el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones, els Xicots de Vilafranca han estat els amfitrions de la V Jornada d’equitat de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, amb un èxit de participació i superant els números de l’anterior edició: més de 80 persones, marcades pel límit d’inscripcions, d’una trentena de colles.

Durant la jornada hi va haver dos tallers simultanis, sobre empoderament i comunicació assertiva, i es va presentar del protocol contra l’assetjament i una taula rodona sobre els castells i la maternitat.

Des de la coordinadora agraïen la participació de la colla amfitriona Xicots de Vilafranca. El seu president, Gerard Ametllé, posava en valor tant la jornada com el camí per avançar cap a un món casteller més respectuós i inclusiu.

Per concloure la jornada es va discutir el paper que tenen les dones a les colles després de ser mares a la taula rodona “Castells i Maternitat”, amb la participació de Laia Andrés (Castellers de Sants), Anna Fàbregas (Colla Vella dels Xiquets de Valls), Alba Galan (Capgrossos de Mataró) i Mariana Sas (Xicots de Vilafranca). Es van posar sobre la taula aspectes com els horaris d’assaig, l’espai de les criatures que encara no son canalla, el suport tant de la colla com de l’entorn a les mares, o els condicionants amb els que prenem decisions.

La propera edició de la Jornada d’equitat ja té data i lloc: serà el dissabte 30 de novembre de 2024 a els Xiquets de Tarragona com a colla amfitriona.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: