Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les activitats de sensibilització del Capacitats 2019 tornen a arribar a les escoles de la vila

Al llarg d’aquests mesos s’estan duent a terme diferents actes de conscienciació al voltant de les persones amb diversitat funcional en el marc del programa ‘Capacitats 2019’.

Aquests mesos de novembre i desembre Vilafranca acull una nova edició del programa ‘Capacitats’ que pretén ajudar a conscienciar sobre la diversitat funcional al voltant de la data del 3 de desembre, que és el dia Mundial de les Persones amb Discapacitat.
Entre les moltes activitats programades hi ha la confecció de murals relacionats amb aquesta data en que hi participen tots els alumnes de 3 de primària de totes les escoles de la vila. El regidor de Drets Socials, Ramon Zaballa, recordava que el primer any van participar-hi dues escoles.
Una de les escoles que hi participen és el Mas i Parera, que considera que és una bona iniciativa. La mestre d’anglès Meritxell Martí explicava que és una activitat a travès de la qual es poden tractar les diversitats funcionals i explicar realitats que els alumnes es troben també a la mateixa escola.
L’activitat es fa en col·laboració de l’Escola d’Art Arsenal, concretament del projecte ‘Recursos per emportar’ que coordina Jordi Gibert. En tots els anys que s’ha dut a terme s’han pintat uns 40 murals en les diferents escoles de la vila.
Al llarg del matí, per grups, els alumnes de tercer de l’escola han estat pintant diferents parts del mural que un cop finalitzat se sumarà als que ja decoren altres parets dels patis del centre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: