Divendres, 31 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La ruta del xató 2019-2020 ha començat a caminar amb la presentació que s’ha fet a Cal Figarot

La ruta del xató compta enguany amb més d’una cinquantena de restauradors. La primera festa del xató serà el dia 24 de novembre a Vilanova, i la cita arribarà a Vilafranca el 9 de febrer de 2020.

Dilluns al matí els representants dels diferents gremis de restauració i hoteleria de les comarques penedesenques que elaboren aquest tradicional plat, juntament amb els regidors de turisme dels cinc municipis que conformen la ruta en feien la presentació. La presentació es feia enguany a la capital de l’Alt Penedès, i en un espai tant emblemàtic com el local dels Castellers de Vilafranca, Cal Figarot.
La regidora de turisme de l’Ajuntament de Vilafranca Dolors Rius, recordava que la ruta es va crear fa 22 anys amb la voluntat de difondre un plant tradicional de la zona de Vilafranca, Vilanova, Sitges, el Vendrell i Calafell, i al mateix temps donar a conèixer el territori.
Enguany participen de la ruta més d’una cinquantena de restauradors d’aquests municipis, oferint les seves receptes durant els mesos de la temporada de l’escarola. El president del Gremi de Hosteleria del Garraf, Jordi Gasol, remarcava la importància de donar a conèixer de la mà del xató la resta de la gastronomia penedesenca.
En la inauguració de la temporada es va comptar també amb la presència de l’ambaixadora del xató d’aquesta temporada, Marta Sanahuja, autora del blog ‘Delicius Martha’ en que es dedica a parlar d’una de les seves passions, la cuina. Tant en el seu blog com ara amb la col·laboració amb la ruta, Sanahuja pretén donar a conèixer el xató i animar també la gent a preparar-lo a casa seva.
Al llarg dels propers mesos es duran a terme a les poblacions que formen part de la ruta diferents xatonades populars i festes del xató. La primera cita és el 24 d’aquest mes de novembre a Vilanova, després serà el torn del Vendrell, el 2 de febrer, Vilafranca el 9 de febrer, entre el 20 i el 26 de febrer a Sitges es farà la setmana del xató, i tancarà el calendari el 15 de març Calafell.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: