Diumenge, 4 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Fundació Provegueria Penedès reclama el desbloqueig del desplegament de Serveis Territorials

Dissabte Vinseum acollirà una jornada sobre territori, infraestructures i regió agroalimentària.

‘Allò que semblava a tocar, ara veiem que passarà al cap d’anys’, amb aquesta frase de Josep Maria Mainet començava la roda de premsa de la Fundació Provegueria Penedès. I és que l’àmbit funcional de planificació i el desplegament dels serveis territorials de la Vegueria duen un retard considerable i, tal com diu un dels membres de l’entitat, Fèlix Simón, els
consellers de Territori i Sostenibilitat, Sr. Damià Calvet, i el vicepresident del Govern Sr. Pere Aragonés són responsables directes.
Simón recordava que els 7 plans territorials vigents van ser aprovats el 2010 i tenen una vigència fins el 2026. La Llei 23/2010, del 22 de juliol, va incorporar la nova àrea funcional de planificació del Penedès, amb l’objectiu d’establir un model del territori pels propers 15 anys en els tres àmbits: els espais oberts, els assentaments urbans i les infraestructures de mobilitat. Però de moment, continua, es pot afirmar que el Penedès haurà estat sotmès durant 12 anys, als altres 3 plans territorials vigents (Àrea Metropolitana, Catalunya Central i Camp de Tarragona). També està prevista la creació d’un grup de treball de seguiment entre la Generalitat de Catalunya i les administracions locals, amb la participació dels Consells Comarcals.
De cara al Congrés que s’està preparant pel mes de febrer, s’han organitzat un seguit de jornades prèvies a Igualada, El Vendrell, Vilanova i, la darrera serà a Vilafranca aquest dissabte. La idea es debatre sobre 5 temes: en primer lloc defensar un planejament participatiu; el segon punt és debatre quin model d’infraestructures de comunicació i transport es vol; la tercera prioritat és enllestir el Planejament Territorial començant pel Pla
Territorial del Penedès i acabant amb la revisió dels Plans o Normes
dels diferents municipis; en quart lloc es parlarà de territori i activitats econòmiques i en aquest punt, Jordi Cuyàs de ProVegueria Penedès comentava que estava prou clar que la vegueria no vol ser un territori de gran logística.
En cinquè lloc, es tractarà la relació de màxima igualtat que es vol tenir amb l’ Àrea Metropolitana de Barcelona. En parlava Pep Soler de l’Anoia.
La jornada sobre el territori, infraestructures i regió agroalimentària tindrà lloc aquest dissabte a l’Auditori de Vinseum de 9 a 13:30h.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: