Dimarts, 5 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Comitè d’empresa del Hospital de l’Alt Penedès qualifica de desastre la fusió amb el Garraf

Consideren que des del 2019 en que es va fer la fusió, els serveis a l’Hospital de l’Alt Penedès no han parat de degradar-se; mentre que han crescut les inversions al Garraf.

Membres del comitè han explicat a la nostra redacció que des de que es va fer la fusió entre els consorcis sanitaris de l’Alt Penedès i el Garraf l’any 2019 la situació no ha deixar d’empitjorar. La presidenta del comitè de l’Hospital de l’Alt Penedès, Mercè Peral, explica que partien d’una situació prou bona que no ha parat de deteriorar-se.

Peral parla de descoordinació a l’hora de programar visites als pacients, que sovint han d’anar al centre hospitalari de la comarca del costat tot i que hi hagi un professional al seu centre. I apunta que s’han fet inversions de manera deficient o justificant-les amb excuses. En el cas de la diàlisi, remarquen que es fa ara a Vilafranca perquè la instal·lació que hi ha al Garraf no compleix la normativa.

Des del comitè denuncien també situacions contractuals dels professionals molt precàries, i la implementació d’un programa informàtic que està generant molts problemes, com ara pèrdua de dades dels pacients.

D’altra banda, des del Consell Rector del Consorci Sanitari de l’Alt Penedès i Garraf, el seu president Jordi Cuyàs, remarca que aquesta decisió es va prendre després de moltes reflexions per part dels òrgans directius i gestors dels dos consorcis, amb votacions en els plenaris dels ajuntaments afectats i els dos consells comarcals.

Defensa que era i és la millor opció en el sentit que ha permès créixer i fer actuacions en tots els centres hospitalaris de les dues comarques que d’altra banda haurien estat impossibles.

Cuyas ha recordat que disposar d’un consorci, i per tant considerar-se un equipament sanitari de més volum, permet ser atractius per els professionals, i poder disposar de la facultat d’infermeria.

Des del Comitè però no comparteixen aquesta visió. Lamenten que cada cop hi ha més càrrecs directius i de coordinació, i menys professionals per atendre la ciutadania. Reclamen que se’ls escolti i que en la mesura del possible es reverteixi la situació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: