Divendres, 3 de Juliol de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El periodista vilafranquí Joan Beumala és el nou director general de SERCOM

SERCOM és l’empresa que gestiona Ràdio Vilafranca i Penedès TV.

Aquest dimarts s’ha celebrat sessió ordinària de Ple a l’Ajuntament de Vilafranca i un dels punts destacats va ser l’elecció del nou director de RTV Vilafranca, atès que l’actual, Josep Alsina, es jubila.
El portaveu del govern, Aureli Ruiz, va explicar que els estatuts de l’organisme marquen que l’alcalde proposa al director, però que per primera vegada el govern ha volgut obrir un procés per escollir-lo.
Entre els requisits a més de la professionalitat es va plantejar que tingués un ampli coneixement de la societat vilafranquina. També s’ha valorat la capacitat de lideratge i ganes de renovació. Finalment l’escollit en el procés de selecció ha estat el periodista vilafranquí, Joan Beumala.
Els grups de l’oposició, sense criticar a la persona, sí que van criticar el procés de selecció. El regidor de Ciutadans, Eladio Garcia, criticava que no s’hagués fet dins del consell de SERCOM.

En el mateix sentit van coincidir els regidors de VeC, Ramon Arnabat, i Maria Ramon, de la CUP, mentre que per part d’ERC, Gemma Urgell, va criticar que fins i tot es va saltar el propi procediment, reclamant la nul·litat del procés i la repetició.
Per la seva banda el tinent d’alcalde, Francisco Romero, va felicitar la tasca del fins ara director i va desitjar encerts per el nou responsable dels mitjans.

L’alcalde, Pere Regull, va recordar que fins ara les propostes s’havien fet a dit i que per primera vegada s’ha obert un procés de selecció. Per la seva banda Aureli Ruiz va insistir que es tracta d’un procés legal i habitual.

Finalment l’acord es va prendre amb els vots favorables de JxV i PSC, i els vots en contra d’ERC, CUP, VeC i C’s.
El govern també va escollir, sense el suport de l’oposició el dia 1 de juny, segona pasqua, com a dia festiu local per l’any vinent, enlloc del 30 d’agost que és diumenge.
D’altra banda al ple es van debatre diferents mocions. Una la presentava l’Associació del Transport Públic. En la seva representació, Albert Parés, va demanar suport a la reclamació que de forma immediata es procedeixi a la construcció d’un carril bus-VAO a la carretera B-23, a l’entrada de Barcelona pel cantó del Penedès.

La moció es va aprovar per unanimitat. També amb el suport de tots els grups es va aprovar una moció de C’s per l’estudi de modificació de l’ordenança de mobilitat per regular l’ús de patinets, bicicletes i monocicles.
D’altra banda ERC, CUP i VeC presentaven una moció promoguda per La Ruda sobre les inscripcions de les carrosses i comparses de carnaval per evitar les cançons de marcat caràcter masclista o que promoguin la violència de gènere. L’alcalde va dividir per punts la votació i es van aprovar els dos primers, demanant als participants que no s’incloguin aquestes músiques, però no es va aprovar el tercer punt que proposava retirar la subvenció als participants.
Per la seva banda ERC va presentar una moció per ampliar el principi d’universalitat dels serveis funeraris, que es va aprovar per unanimitat, pendent de la revisió de l’ordenança.
VeC presentava una moció per la millora de gestió de residus municipals. Ramon Arnabat recordava que s’està pendent de renovar el contracte de la recollida de residus. Par part del govern es va apuntar que s’està a l’espera d’un estudi de la Mancomunitat. I recollint aquest afegit VeC presentava la moció.

I finalment també es va aprovar per unanimitat una moció de la CUP per la creació d’un protocol de dol davant els assassinats masclistes.
També en aquest sentit VeC va presentar d’urgència un manifest del 25N que també va rebre el suport de tots els grups.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: