Dijous, 1 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Caritas inaugura les remodelacions de l’alberg a Vilafranca recordant les persones sense llar

La remodelació d’aquest centre d’acollida per a transeünts i persones sense llar que gestiona Càritas ha servit per condicionar els espais a les necessitats actuals.

Dimecres al matí es va fer l’acte oficial d’inauguració de l’ampliació i millora que s’ha fet en els darrers mesos a l’alberg de Càritas a Vilafranca, i que ha servit per ampliar alguns espais i millorar en general les condicions amb les que s’acull a les persones que s’hi adrecen.
Abans de començar però, s’ha volgut fer un acte de record per a les persones sense llar, amb una performance on diferents persones que han estat usuaris de serveis com el Centre d’Acollida Abraham de Vilafranca explicaven la seva situació, i per tant posaven cara a una realitat que sovint queda en l’anonimat.
Després ha estat el torn dels parlaments. El regidor de serveis socials de l’Ajuntament, Ramon Zaballa, ha explicat que ja als anys 60 del segle passat Càritas atenia els temporers que s’acostaven a Vilafranca per la verema. Als anys 80 hi va haver una primera intenció de fer un alberg, que es va acabar concretant en l’espai actual l’any 1991. Zaballa comentava que s’han fet unes instal·lacions pràcticament noves, adaptades a les necessitats actuals amb la voluntat de dignificar i millorar l’atenció que es presta als transeünts que s’hi acosten. El regidor ha volgut també refermar el compromís de l’ajuntament per continuar fent els esforços que calgui per mantenir aquests serveis d’atenció a les persones. Zaballa va voler també fer un recordatori a totes les persones que fan possibles les accions que es duen a terme des de Càritas.
Un agraïment que va recollir i refermar també el director de Càritas Diocesana de Sant Feliu, Ramon Eduard Carbonell, tot posant en relleu la col·laboració estreta que tenen amb l’Ajuntament de Vilafranca. Sobre el renovat Centre Abraham, va explicar que més enllà de les 10 places que ofereixen actualment i de les millores que s’hi han fet en els espais, cal apostar sempre per oferir una atenció digne als usuaris. Recordava també que les darreres refermes es van fer l’any 2007.
En aquest acte també hi era present el Bisbe de la diòcesi de Sant Feliu, Agustí Cortés, que va comentar que en aquest cas havien coincidit dues sensibilitats per tirar endavant un projecte important. Cortés va recordar que la diòcesi de Sant Feliu va començar a funcionar com a tal l’any 2004, i des del primer momenthi ha hagut bona sintonia amb Vilafranca.
Finalment, l’alcalde Pere Regull recordava que s’havien fet moltes coses al llarg dels anys, però que evidentment encara queda molta feina per fer. Va voler posar èmfasi en la defensa dels valors de solidaritat que existeixen a Europa, i que permeten gaudir d’uns serveis i atencions que en altres països son impensables. Va remarcar però, que més enllà de les xifres i els pressupostos, cal tenir presents les persones i com s’afronten les seves problemàtiques.
Després tots els assistents van poder visitar les instal·lacions, tant les habitacions amb les noves lliteres, com els nous banys i dutxes a la planta baixa que com van recordar serveixen també per que els utilitzin transeünts o residents de Vilafranca en infrahabitatges que no disposin d’aquests serveis.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: