Diumenge, 1 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El perfil més atès per part Càritas és el de famílies monomarentals

El 2022 més de 15.000 persones de les comarques de l’Alt Penedès, Baix Llobregat, Garraf i sud de l’Anoia han necessitat l’ajuda de Càritas per poder cobrir les seves necessitats més bàsiques

L’informe FOESSA sobre exclusió i desenvolupament social a Catalunya, recollia un augment de l’exclusió, amb prop de 2.260.000 persones a Catalunya el 2021.

En aquest escenari, des de l’any 2019, Càritas a Vilafranca manté una alta demanda. De fet, el perfil més atès és el de famílies monomarentals. La Raquel Avilés és coordinadora del Penedès Garraf Càritas Diocesana de Sant Feliu.

A causa d’aquest cúmul de crisis, des del 2019 es manté la demanda per passar nits a l’alberg. Salvador Tous és el coordinador de Càritas interparroquial de Vilafranca.

Si l’accés al mercat de treball no és un camí fàcil per a una gran part de la població, per a determinades persones aquest camí és encara més complex, ja que es troben en una posició de desavantatge.

Raquel Evilés també emfatitza en la precarietat laboral, ja que la majoria de les persones que accedeixen a l’alberg i als serveis de Càritas tenen feina i ingressos, però aquests no són suficients per poder accedir al mercat del lloguer d’habitatges.

Amb tot, l’alberg de Càritas està en funcionament des de fa 30 anys, sorgint de la gent que venia a fer la verema i necessitava un sostre. Al llarg dels 30 anys ha anat creixent i actualment pot aixoplugar fins a 10 persones. Salvador Tous és Coordinador de Càritas Diocesana de Sant Feliu interparroquial de Vilafranca

Arran el 30è aniversari de l’alberg, a finals d’octubre es farà una exposició sobre la història de l’alberg.

El voluntariat constitueix el pilar bàsic i insubstituïble de l’acció de Càritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat. Totes i cadascuna de les persones voluntàries testimonien el compromís de la comunitat cristiana i del conjunt de la societat en la defensa de la dignitat de les persones i la construcció d’una nova realitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: