Divendres, 18 d'Octubre de 2019
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Montfort lamenta les mentides i manipulacions sobre agressions sexistes la passada Festa Major

El regidor de seguretat ciutadana s’ha refermat en que no s’han presentat denúncies als Mossos en relació a agressions sexuals durant la passada Festa Major.

El regidor de seguretat ciutadana de l’Ajuntament de Vilafranca, Joan Manel Montfort, ha volgut respondre aquest dimarts al migdia al que ha qualificar de mentides i manipulacions per part de col·lectius i formacions polítiques que aquests dies han aparegut en diferent mitjans de comunicació local com a resposta a les seves paraules en el darrer ple municipal i en relació a les actuacions i denuncies en els punts liles.

Montfort ha remarcat que tant ell com l’equip de govern són conscients de la xacra que avui dia representen a la societat en general les agressions masclistes i les agressions sexuals. En aquest sentit ha recordat que en el ple en qüestió la seva intervenció ja va anar en aquest sentit, tot lamentant també que per moltes accions i prevencions que es duguin a terme sempre seran insuficients.

Ha explicat també que continua considerant que cal situar les coses en el seu punt just i en la mesura real, remarcant que a Vilafranca a banda de les agressions masclistes hi passen altres coses. Per això en el ple, i també aquest dimarts, ha volgut recordar que cal actuar en proporció i en la mesura de les possibilitats que té l’ajuntament. Per Montfort, en els dies previs a la Festa Major es va voler crear de manera interessada un clima d’alarmisme desproporcionat centrat en el tema de les agressions masclistes.

El regidor s’ha refermat en que des de l’Ajuntament es treballa per garantir la seguretat de tota la ciutadania, i va lamentar que alguns col·lectius vulguin posar en qüestió la feina que es fa. Així, recordava que en el ple va dir que no s’havia produït cap agressió sexual per la Festa Major, però que sí hi havia hagut agressions masclistes. Va defensar que es treballa per articular les accions preventives i de suport que es consideren necessàries, i que han de ser els professional de l’Ajuntament els qui diguin com i què s’ha de fer, i no alguns col·lectius o entitats de la vila.

Així, Montfort ha defensat que en els darrers 2-3 anys el pressupost per treballar contra la violència masclista s’ha triplicat, i que per tant és fals que l’Ajuntament no faci res en aquest sentit. També ha qualificat de falsedat assegurar que s’havien presentat tres denúncies per agressions sexistes als Mossos; i ha volgut insistir precisament en la necessitat que es denuncien aquests fets a la policia.

Tant mateix, Montfort ha volgut posar en valor la feina que fan els punts liles precisament per facilitar que es facin aquestes denúncies i recollir els incidents i agressions que es puguin produir en els espais lúdics i festius de la vila.

Programació

Ràdio Vilafranca

15:00
Al teu aire
Radiofórmula amb Àlex Santamaria
20:00
Penedès vespre
Informatiu diari
20:30
Amplirock
Musical amb Oriol Romeu

Penedès Televisió

16:30
Esport comarcal
Futbol. La Múnia - Riudebitlles
17:00
L'informatiu
L'actualitat diària de Vilafranca i el Penedès
17:30
Fet al país
L'economia de Catalunya des dels diferents sectors

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: