Diumenge, 1 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El recorregut pels carrers de Vilafranca ha aplegat unes 4000 persones en un ambient familiar

Els manifestants al llarg de tot el recorregut han fet diversos càntics i també aturades per interpretar el Cant dels Segadors

La multitudinària concentració d’aquest divendres al migdia ha començat puntual a dos quarts d’una del migdia a la Rambla de Sant Francesc en direcció avinguda Tarragona, seguint per carrer Pere el Gran, Eugeni d’Ors, Hermenegild Clascar fins a arribar de nou a la Rambla de Sant Francesc. La manifestació ha aplegat al voltant de 4000 persones de diferents perfils però sobretot es respirava un aire del tot familiar i, alhora, reivindicatiu. La manifestació anava liderada per membres del Comitè de Vaga de Vilafranca i dels sindicats convocants i sostenien una gran pancarta que deia ‘Vaga General, els drets es defensen al carrer’. Al llarg de tot el recorregut s’han pogut escoltar càntics de ‘llibertat presos polítics’, ‘els carrers seran sempre nostres’, crits en contra de la policia i la repressió i en certs moments la multitud s’ha aturat per cantar l’Himne dels Segadors.

Al final de la manifestació, a la Rambla de Sant Francesc, membres del Comitè de Vaga han llegit un manifest en el que s’han recordat totes les mobilitzacions que han tingut lloc aquests dies a Catalunya però també a la resta d’Espanya.

El manifest continuava dient que les protestes arreu de l’estat espanyol han demostrat que el projecte independentista és una palanca de canvi i una eina de ruptura dins l’estat espanyol i ha recordat la violència que s’ha vist aquesta setmana per part dels cossos policials.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: