Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Unes 200 persones es concentren a Vilafranca per reclamar la millora del bus cap a Barcelona

Les cues que es repeteixen dia rere dia desesperen als usuaris i usuàries d’un servei que està col.lapsat

Unes 200 persones es van manifestar ahir dimarts a la tarda a la plaça de la Vila de Vilafranca per exigir la millora del servei d’autobús que connecta la capital de l’Alt Penedès amb Barcelona. Des de fa anys que es queixen perquè el servei és insuficient i han de fer hores de cua abans de poder entrar al bus que els portarà a treballar o a la universitat, unes cues que s’han agreujat des que Rodalies està en obres. Tot i que el col.lapse és més evident entre les 6 i les 9 del matí, les queixes també arriben per part dels usuaris del migdia i de la tarda.
Els usuaris afectats van crear la setmana passada un grup de WhatsApp, on hi ha més de 500 persones, per tal de recollir incidències i precisament des d’aquest grup és des d’on es va convocar la concentració. Mar Moreno és una de les portaveus

Durant la manifestació es van poder llegir pancartes on es reclamava l’acabament de les cues i s’acusava a la Generalitat i a Monbus d’acabar amb la salut mental de les persones, algunes de les quals afirmaven gastar més de cinc hores al dia en desplaçaments per anar a treballar a una ciutat que està a poc més de 50 quilòmetres de Vilafranca.

El Departament de Territori va prometre que ahir dimarts es posaria en marxa un servei de reforç davant l’altíssima demanda que hi ha, però sembla que aquests autobusos extres no van arribar en la seva totalitat i els que van arribar continuaven sent insuficients.

L’alcalde de Vilafranca, Francisco Romero, es va reunir amb els portaveus del grup per explicar-los que, tot i que la competència no és municipal, fa temps que exigeixen millores i estan a l’espera que l’empresa els passi la planificació d’expedicions per reclamar-ne més si encara continuen sent insuficients. Adrià Nicolàs apunta com l’únic que poden fer és continuar posant reclamacions, tot i que sovint no hi ha els papers per fer-ho.

Alguns dels manifestants van aturar el ple per fer públiques les seves queixes i des del consistori, de nou, se’ls va donar total suport.

Qui també ha manifestat el seu suport és l’Associació per a la Promoció del Transport Públic. Daniel Pi és el coordinador de l’oficina tècnica

Per la seva banda ERC va fer una hora abans de l’inici del ple i de la concentració una roda de premsa per reiterar la necessitat d’un front comú de tots els partits per reclamar un transport en bus i tren digne. Els republicans reclamen mesures urgents i estables a la línia de bus amb Barcelona i alhora que es compleixi la inversió compromesa a la Renfe i també sol·liciten a l’alcalde Francisco Romero que sigui igual d’exigent amb el Ministeri com ho està sent amb la Generalitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: