Dilluns, 2 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
El ple de Sant Sadurní rebutja majoritàriament la sentència del TS contra els polítics catalans

El ple de Sant Sadurní rebutja majoritàriament la sentència del TS contra els polítics catalans

El regidor del PP no va assistir al ple, i els regidors del PSC es van abstenir de participar en la votació.

Dijous de la setmana passada es va celebrar una doble sessió plenària extraordinària a l´Ajuntament de Sant Sadurní, que va comptar amb l’absència del portaveu del Partit Popular, Carles Jiménez.

En la primera part es va aprovar, amb el suport de tots els grups del plenari la moció de resposta a la sentència del Tribunal Suprem, i que demana també l’amnistia per a les persones preses polítiques catalanes i en defensa del dret a l’autodeterminació. Van votar a favor els regidors d’ERC, Junts X Catalunya, CUP i Sant Sadurní en Comú, mentre que els regidors del PSC no van participar en la votació. El text, a proposta de l’Associació Catalana de Municipis i l’Associació de Municipis per la Independència, va recollir alguna esmena dels Comuns per tal d’assolir el màxim consens.

Els partits independentistes van centrar les seves reclamacions en denunciar que la sentència judicial és una venjança i contra la repressió imposada per l’Estat. El PSC va lamentar la situació de confrontació i van apel·lar a garantir la convivència i van recordar que, com ja han mantingut en d’altres mocions sobre el procés, no participarien de la votació.

La segona sessió, va servir per donar compte de l´aprovació definitiva per part de la comissió d’urbanisme a la modificació del pla urbanístic en l’àmbit d’Agromillora. El regidor d’Urbanisme, Xavier Rodríguez, va donar diversos detalls sobre aquest assumpte que ja ha estat abordat i debatut en diversos plens, arran de la construcció il·legal d’uns hivernacles i el procés que s’ha seguit per tal de trobar una solució.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: