Dimarts, 18 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La CUP no participa en el ple ordinari de Vilafranca davant l’excepcionalitat política actual

El grup municipal de la CUP va demanar a l’alcalde suspendre el ple d’aquest dimarts, que recordem ja es va suspendre la setmana passada, davant del moment d’excepcionalitat política i social actual.

Els dos regidors de la CUP a l’Ajuntament de Vilafranca van oferir dimarts a la tarda una roda de premsa a la plaça de la Vila per tal d’explicar que no participarien en el ple ordinari convocat per aquella tarda com a mostra de rebuig a l’actual moment d’excepcionalitat política i la greu situació repressiva i de violència policial que s’està vivint als Països Catalans i també a altres indrets de l’Estat, segons va explicar Noel Viñas donant lectura a un comunicat.

En el text s’especifica que després d’una setmana de mobilitzacions en rebuig a la sentència del Tribunal Suprem contra els dirigents polítics i socials del país, les violentes accions policials del Cos Nacional de Policia i els Mossos d’Esquadra han provocat gairebé 600 ferits, i la detenció de 202 persones de les quals 28 en situació de presó preventiva.

Viñas remarcava que consideren que no es pot normalitzar la situació, i que per aquest motiu dilluns van demanar a l’alcalde que suspengués el ple de dimarts.

D’altra banda, els regidors de la CUP van explicar que dilluns havien assistit a la trobada de càrrecs electes per l’amnistia, l’autodeterminació i la fi de la repressió.

Concretament hi va anar la regidora Maria Ramon, que va comentar que la trobada havia estat un primer contacte per treballar de cara a recollir propostes per donar resposta a les mobilitzacions que aquests dies s’han fet als carrers, un espai on les institucions no han estat a l’alçada.

Des de la CUP es va presentar una primera proposta de declaració, i la voluntat és continuar-hi treballant per tal d’incloure propostes que sorgeixin per part dels diferents partits que van participar en la trobada.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: