Dimarts, 26 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Unes 500 persones demanen a Vilafranca la llibertat per tots els empresonats d’aquests darrers

La concentració convocada des de l’esquerra independentista demana la posada en llibertat de totes les persones que han entrat en presó preventiva aquests darrers dies i la fi de la repressió polcial

Un cop més, la plaça de la Vila acollia una concentració ciutadana de rebuig a la repressió i en suport a les persones detingudes. En aquest cas, a banda de l’habitual suport als presos polítics ja condemnats després de la sentència de la setmana passada, es volia mostrar el suport de la ciutadania a les persones que han estat empresonades preventivament aquests darrers dies en el decurs de les mobilitzacions que s’han fet arreu de Catalunya.

A les 8 del vespre unes 500 persones es van concentrar davant de l’Ajuntament amb diferents pancartes de diferents col·lectius, però amb un mateix crit. Llibertat. Així, es veien tant lemes de ‘Llibertat presos polítics’, com ‘Ho tornarem a fer. Manifestar-nos, expressar-nos, mobilitzar-nos’.

Des de la Coordinadora Antirepressiva del Penedès es posava èmfasi en que calia sortir un cop més al carrer per defensar els drets i llibertats de la ciutadania i mostrar tot el suport també a les persones que han estat empresonades aquests darrers dies, com explicava Gisel Roca

L’Esquerra Independentista de l’Alt Penedès, el CDR de Vilafranca i la Coordinadora Antirepressiva del Penedès, eren les entitats convocants de la concentració, a la qual es van sumar també Omnium de l’Alt Penedès i l’ANC de Vilafranca.

La intenció era també mostrar el rebuig a la repressió policial d’aquesta darrera setmana. Com explicava Roca tant la policia estatal com la policia autonòmica, i personalitzant en la figura del conseller d’interior de la Generalitat Miquel Buch la demanda de responsabilitats.

La concentració va comptar amb la participació també dels Músics per la Llibertat que van interpretar les peces habituals. Acompanyant els crits de llibertat es va acabar amb el cant dels segadors.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: