Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca viu avui diverses aturades en motiu de la Vaga pel Clima

Aquest divendres, 27 de setembre, té lloc la Vaga Mundial del Clima. Es tracta d’una protesta global en què es preveu que participin milions de persones a tot el món.

A Vilafranca, l’Institut Eugeni d’Ors ha fet una aturada a les 12 del migdia i fins tres quarts d’una per sumar-se a la mobilització.

A aquest institut vilafranquí han fet la lectura d’un manifest elaborat pels mateixos estudiants que posava l’accent en la immediatesa dels efectes més nocius del canvi climàtic i la necessitat que tothom s’impliqui en la lluita per intentar revertir la situació. Els estudiants també han volgut donar un nou impuls a un programa de reciclatge que ja està en marxa al centre.

Com la gent de l’Eugeni d’Ors, també el personal del Centre d’Atenció Primària Alt Penedès ha decidit sumar-se a la protesta parant a la una del migdia i durant un quart d’hora la seva activitat.

La protestes de la vaga pel clima coincideixen amb la celebració a Nova York de la Cimera Climàtica convocada per l’ONU per impulsar l’ambició en les negociacions de la pròxima Conferència del Clima, que se celebrarà a finals d’any a Xile.

Aquesta vaga promoguda per moviments estudiantils exigeix als líders mundials que prenguin mesures urgents per acabar amb la crisi climàtica.

La mobilització a Catalunya culmina aquesta tarda a Barcelona amb una manifestació que s’iniciarà a les sis de la tarda als Jardinets de Gràcia i arribarà a la Plaça de Catalunya.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: