Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La processó del dia de Sant Fèlix acaba amb una entrada que es va fer esperar

La protesta dels balls per les agressions d’altres anys al carrer de la Palma va fer que la processó s’endarrerís.

Sant Fèlix va arribar a la Basílica de Santa Maria poc després de tres quarts de dotze de la nit. Com sempre, les places dels voltants de Santa Maria estaven plenes de gom a gom amb persones que esperaven pacientment l’arribada del sant i, com és habitual, es va fer esperar.

La protesta dels balls per les agressions d’altres anys al carrer de la Palma va fer que la processó s’endarrerís.

Hores abans, a la plaça Jaume I, tenia lloc el Ball solemne de l’Àliga de Vilafranca, un moment molt esperat pels membres del ball.
Poc abans d’aquesta actuació parlàvem amb l’Albert Benach i l’Adrià Román.

El dia 30 d’agost també és un dia molt especial pel Ball de la Moixiganga, que acompanya la imatge de Sant Fèlix. Al ball estan donant més pes als més joves per fer un canvi generacional.
Ho explica el Joan Montserrat, que fa deu anys que forma part de la Moixiganga.

Montserrat explica també la importància que donen als assaigs, tot recordant que hi ha molta feina abans de la festa major.

L’inici de la processó de Sant Fèlix ens va permetre parlar amb diversos membres dels balls en un dia molt especial per a ells i elles.
La Clàudia Solís és el segon any que balla Figuetaires.

Les Cotonines han estrenat aquesta festa major les noves peces i l’Aina Ros ens explicava com se senten les balladores amb aquesta novetat.

La processó va permetre veure el pas dels balls pels carrers del centre abans de l’esperada Entrada de Sant Fèlix i la darrera novena i cant dels goigs.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: