Diumenge, 28 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Estrenes de gamma extra en un grandiós Sant Fèlix

Estrenes de gamma extra en un grandiós Sant Fèlix

La diada veu l’estrena del 3d10fm i 7d9f dels Verds, del 4d9sf i pd8fm de la Joves i del 2d8sf de la Colla Vella, a banda del 2d9fm dels Minyons

La diada de Sant Fèlix mai decep. Avui a la plaça de la Vila, absolutament plena de gom a gom tot i ser dimecres, s’han vist les cares les quatre millors colles del panorama actual: els Castellers de Vilafranca, la Colla Joves Xiquets de Valls, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Minyons de Terrassa. Totes arribaven amb la gran majoria de castells límits encara per fer i amb ganes de fer un gran Sant Fèlix.

Els Castellers de Vilafranca han donat un cop d’autoritat en primera ronda, a dos quarts d’una del migdia, descarregant el 3d10fm, el primer de la temporada, que no havien portat a cap plaça enguany, i que han aconseguit completar a la primera. No el descarregaven des de Sant Fèlix del 2018.Eufòria a la plaça de la Vila amb crits de ‘Vilafranca’. És el primer castell de 10 vist aquest any.

Seguidament la Colla Joves Xiquets de Valls ha començat amb prudència completant el 3d9f, després d’un peu desmuntat i que donava pas a la gamma extra vermella en segona ronda. Després de la Joves ha estat el torn de la Colla Vella, que tenia carta pràcticament assegurada amb el 4d9fp, que ja havien descarregat en dues ocasions aquesta temporada i que per Sant Fèlix també han completat després d’un peu desmuntat. Per acabar una ronda sense caigudes, els Minyons han descarregat un dels seus grans reptes per avui: el 2d9fm.

En segona ronda els Castellers de Vilafranca tenien clar que volien treure’s l’espineta clavada del 4d9fa, que van carregar el cap de setmana a l’Arboç i que no completen des del 2017. El castell ha pujat serè i semblava que avui era el dia de descarregar-lo però finalment ha caigut quan tot just sortien els terços del quatre i, per tant, 4d9fa carregat novament pels Castellers de Vilafranca,

Després dels verds la plaça de la Vila ha emmudit amb la Joves de Valls, que han provat el primer 4d9sf de la temporada i que han descarregat fent vibrar a tothom que s’hi aplegava. Després dels vermells, els rosats de la Colla Vella també han apostat per un altre castell sense folre, en aquest cas pel dos de vuit, que s’ha anat complicant a mesura que avançava i que han carregat in extremis, també amb gran celebració però amb la prudència de fer-ho després d’una caiguda d’un castell així.

En les rondes successives Sant Fèlix ha vist l’intent de 5d9f, el 3d9f i 4d9f dels Minyons de Terrassa, el 5d9f carregat de la Colla Joves i el 4d9f de la Colla Vella.

Però els Castellers de Vilafranca no ho havien dit tot i, després d’un intent desmuntat previ, tenien entre cella i cella descarregar un altre gamma extra, el 7d9f, que no completaven des de la Diada de Tots Sants del 2012. El castell s’ha anat embolicant i perdent la forma, però finalment han tret l’orgull de portar la camisa verda i, amb la plaça animant-los de valent, i també patint, l’han descarregat novament amb crits de ‘Vilafranca, Vilafranca’.

En ronda de pilars la plaça de la Vila ha vist també el primer pd8fm de l’any de la Colla Joves – que ha signat la millor actuació de la seva història-, un nou pd8fm dels Castellers de Vilafranca (amb canvi inclòs a la seva part superior), el pd7f de la Colla Vella

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: