Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

22 rotllanes a la Sardana Blanca

El president de la Confederació Sardanista de Catalunya ha pronunciat per primera vegada el Pregó de la sardana a Vilafranca.

La iniciativa de la sardana blanca com a acte vinculat a la Festa Major de Vilafranca va néixer fa cinc anys. I aquest dissabte es va celebrar una nova edició a la que s’hi ha afegit també la novetat de fer, abans de la ballada, el pregó de la sardana que anava a càrrec del president de la Confederació Sardanista de Catalunya, Xavier Tresserras.

L’activitat tenia, enguany, una atenció als menuts i joves i per això el pregoner, a més d’explicar com està el procés per que la UNESCO declari la sardana patrimoni de la humanitat, va parlar del llibre En Pep, el nen que somniava sardanes, de Montserrat Segura. L’acte l’organitzava l’escola de sardanes Visca del Casal de Vilafranca. I va ser tot un èxit d’assistència d’arreu de Catalunya, amb 22 rotllanes.

El moment àlgid de l’acte va ser quan els sardanistes de tot Catalunya sortien a la plaça fent el galop tot muntant les anelles, ballant i reivindicant que la Unesco declari la sardana Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. La música anava a càrrec de la vilafranquina cobla Catània que oferia un repertori amb, entre d’altres, Camí de la Unesco d’Anna Abat, o la sardana del mestre vilafranquí Francesc de Paula Bové, estrenada l’any 1926, La Festa Major de Vilafranca amb fragments de goigs i balls.

Recupera les entrevistes de l’Informatiu aquí.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: