Dissabte, 7 de Desembre de 2019
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Comissió de la Verema prioritza contractar les persones en situació d’atur de la comarca

L’estratègia d’enguany, organitzada per les regidories d’Ocupació i de Serveis Socials, passa per potenciar la contractació de persones aturades de la comarca, a través del Servei d’Ocupació.

La Comissió, presidida per l’Ajuntament de Vilafranca, organitza un any més l’ocupació de feina per la campanya de la verema. El regidor d’Ocupació, Joan Manel Monfort, diu que en anys anteriors havien detectat molta presència de treballadors de fora i que la campanya incidia poc en reduir l’atur de la comarca.

Per altra banda, l’Ajuntament mantindrà l’acolliment a les persones provinents de fora de la comarca o del país que vinguin a treballar a la verema oferint un alberg humanitari a la zona esportiva, amb la col·laboració del Consell Comarcal i la Creu Roja. Aquest any, la Comissió vol controlar que només hi accedeixin els temporers que estiguin buscant feina. Ramon Zaballa, regidor de Serveis Socials, fa èmfasi en acollir aquestes persones amb “dignitat”.

La Comissió de la Verema està formada per l’Ajuntament de Vilafranca, que la presideix, l’Oficina de Treball de Vilafranca-SOC, el Consell Comarcal, els Mossos d’Esquadra, la Inspecció de Treball de Catalunya, l’Àrea de Treball i Immigració de la Subdelegació del Govern a Barcelona, els sindicats UGT i CCOO, l’INCAVI, l’Institut Agrícola Català de Sant Isidre, l’Associació Vinícola Catalana, l’Associació de Viticultors del Penedès, la JARC, la Unió de Pagesos, CEVIPE, COVIDES, Càritas, Creu Roja de Vilafranca i les ETTs del territori.

La campanya vol aconseguir les «millors condicions» durant la verema per a treballadors, viticultors i tota la ciutadania de Vilafranca i la comarca.

Programació

Ràdio Vilafranca

04:00
Al teu aire
Radiofórmula amb Àlex Santamaria
07:00
La dansa catalana
El món de la sardana
08:00
L'estimada immortal
Georg Friedrich Händel (1685 - 1759). Un alemany adoptat pels anglesos

Penedès Televisió

06:00
Les notícies de la setmana
Resum informatiu amb Sergi Ansón
06:30
Caminant per Catalunya
Excursions pel territori
07:00
Les notícies de la setmana
Resum informatiu amb Sergi Ansón

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: