Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Ha finalitzat la campanya d’excavacions del celler medieval del Castell d’Olèrdola

El conreu de la vinya i l’elaboració de vi es troben àmpliament documentades a Olèrdola.

Entre el dipòsit d’aigua i la cinglera de ponent s’hi ubicava, en època altmedieval, una àrea amb dues premses on es premsava raïm per obtenir vi i un petit celler on es guardava en bótes.
Però a la zona del Pla dels Albats hi ha un dels 9 espais de cellers medievals que fan d’Olèrdola un cas únic per la quantitat de zones de producció vinícola
Aquest estiu s’ha dut a terme el darrer arqueocasal a la zona on fa 5 anys es va iniciar l’excavació arqueològica a l’antic celler, fora muralles.

La feina posterior serà la realització d’anàlisis químiques per corroborar l’elaboració de vins també en època medieval.
La responsable de la seu d’Olèrdola del Museu d’Arqueologia de Catalunya, Núria Molist, posa l’accent en què Olèrdola ja és un referent en investigacions arqueològiques vinculades a la producció del vi perquè és un cas únic donada la concentració de cellers d’època medieval.

L’Arqueocasal s’ha dut a terme per part de Tríade Serveis Culturals, amb el suport de l’Ajuntament, el Museu d’Arqueologia, la Generalitat, la Diputació i la Universitat de Barcelona.
Posteriorment caldrà treballar en la preparació d’aquest espai perquè pugui ser visitable, amb els requisits de seguretat necessaris.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: