Divendres, 19 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’estiu capgira la dinàmica de les llibreries, però mantenen un nivell mitjà de vendes

La temporada d’estiu modifica el ritme de molts negocis. Amb l’arribada de les vacances i, amb aquestes, el canvi d’horaris i de necessitats de la població, la realitat de les llibreries canvia.

Des de la llibreria La Cultural, Jordi Romeu posa de manifest l’estacionalitat a què està sotmès el gremi al llarg de l’any: el negoci té uns pics molt alts per Sant Jordi i al llarg de la campanya de nadal i baixa molt durant el febrer, el novembre i a finals de maig i principis de juny.

D’entre els canvis que pateixen aquests negocis al llarg dels mesos d’estiu, els llibreters destaquen que es capgiren els horaris. Això és especialment evident a la tarda quan, segons la llibretera de l’Odissea, Sílvia Mir, la gent surt més als vespres i fa que les primeres hores de la tarda siguin fluixes en volum de negoci.

Les novel·les més venudes segueixen sent les propostes que van sortir per Sant Jordi – El fill de l’italià, de Rafel Nadal i El fibló, de Sílvia Soler – i, pel que fa al públic infantil, Gerónimo Stilton segueix triomfant.

Alguns prefereixen llegir novel·les més lleugeres durant les vacances, com ara novel·les policíaques; mentre que d’altres aprofiten per abordar grans clàssics que normalment no tenen temps d’agafar. Amb tot, els llibreters asseguren que l’estiu canvia la demanda habitual de llibres. A més, es venen més llibres de viatges, quaderns d’estiu o llibres de text pel curs següent.

Tot i els canvis que porta l’estiu, les llibreries vilafranquines mantenen un nivell mitjà de vendes. Encara que la crisi econòmica va afectar molt el sector, Sílvia Mir afirma que s’ha recuperat una certa normalitat en els darrers tres anys.

Així doncs, tot i la competència que Internet crea al gremi, les llibreries encara tenen molts clients que prefereixen agafar i fullejar els llibres per buscar aquells que els acompanyaran al llarg de l’estiu.

Efemèrides

19 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: