Dilluns, 2 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
“Carlins 1838. Guerra i fam”, d’Oriol Garcia Quera, es va presentar a la 39a Trobada d’Olèrdola

“Carlins 1838. Guerra i fam”, d’Oriol Garcia Quera, es va presentar a la 39a Trobada d’Olèrdola

La 39a edició de la Trobada d’Olèrdola va estar ben carregada de difusió del patrimoni històric.

Diumenge al matí es va oferir una visita per resseguir l’empremta dels ibers. Dissabte l’obra “Cònsols de Roma” recordava que el teatre és un excel·lent vehicle per al coneixement històric. I l’Escape City, a cop d’enigma, va ser un mitjà per a que els participants coneguessin aspectes del passat del Conjunt d’Olèrdola.
Un dels plats forts de la Trobada dins d’aquest propòsit de difondre la història del municipi es programava dissabte al vespre, amb la presentació del còmic “Carlins 1838. Guerra i fam”, d’Oriol Garcia Quera. Editat per Dalmau editors, aquesta és la tercera novel.la gràfica patrocinada per l’Ajuntament que Oriol Garcia Quera dedica a la història d’Olèrdola.
El còmic recrea l’enfrontament que es va produir el 1838 entre la milícia liberal de Vilafranca i les tropes carlines, prop de la masia Porroig. A diferència dels dos anteriors còmics, Garcia Quera resumia que es tracta d’una història de “personatges perdedors” que transcorre en indrets d’Olèrdola com la pròpia masia Porroig, Sant Pere Molanta, el forn de calç o el conjunt històric d’Olèrdola en una època en què estava abandonat.
L’autor subratlla que el suport de l’Ajuntament ha estat clau a l’hora de fer possible un projecte d’aquestes característiques, que requereix molta dedicació, tant en els moments previs de documentació, com en el guió i el dibuix per a evitar errors i incongruències històriques.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: