Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’impacte econòmic de l’enoturisme a les Rutes del Vi d’Espanya ha augmentat en un 20’5%

Supera els 80 M€ només en visites a cellers i museus

L’Associació Espanyola de Ciutats del Vi, ACEVIN, ha publicat l’onzè informe anual sobre les visites a cellers i museus del vi, en el que es recullen dades sobre visites i impacte econòmic de l’enoturisme a l’Estat referides al 2018.
En aquest informe destaca especialment el paràmetre relatiu a l’impacte econòmic, amb un creixement del volum de negoci de les visites a cellers i museus del vi fins arribar a superar els 80M€, el que suposa un increment del 20’5% respecte de l’any 2017.
Si es té en compte la resta de paràmetres vinculats, com ara allotjaments, restaurants o comerços, es calcula que la xifra de negoci generada per l’enoturisme als municipis associats de les Rutes del Vi d’Espanya podria arribar als 240 M€.
A pràcticament totes les rutes associades hi ha hagut un augment de visitants. Les rutes de Jerez i del Penedès continuen ocupant els primers llocs amb 582 mil i 441 mil visitants respectivament.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: