Dijous, 23 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Més de la meitat dels visitants enoturístics són de fora de Catalunya

La majoria dels viatgers no són experts ni altament vinculats al món del vi, però, comparat amb el 2018, han augmentat la seva experiència prèvia en enoturisme.

Aquestes són algunes de les conclusions del segon estudi sobre el perfil dels visitants als cellers de Catalunya realitzat durant l’any 2023 i que s’han donat a conèixer durant una jornada celebrada al Vinseum de Vilafranca on també s’han presentat dades d’interès sobre la notorietat de Catalunya com a destinació enogastronòmica i nous mercats amb potencial de desenvolupament. Obria la jornada la regidora de Turisme, Gemma Romeu, assenyalant la importància dels estudis que permeten conèixer millor la tipologia de turistes i els seus interessos. Per la seva banda el director de l’Agència Catalana de Turisme, Narcís Ferrer, apunta que per la Generalitat l’enoturisme és una aposta i Vilafranca un motor.

Un 46% dels visitants d’enoturisme a Catalunya són catalans, de la resta de l’Estat són l’11%, mentre que un 43% són internacionals, sobretot europeus. Hi ha una important diferenciació del públic segons si visita els cellers entre setmana o el cap de setmana. Entre setmana gairebé sempre el públic és internacional, mentre que durant el cap de setmana, el públic majoritari és català.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: