Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els cellers catalans han ofert 1683 experiències enoturístiques l’any 2023

Aquest dimecres l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, amb seu a Vilafranca, ha acollit la presentació de l’estudi d’indicadors de l’oferta i perfils professionals de l’enoturisme.

L’acte l’ha presentat la gerent de l’Institut Municipal de Formació, Ester Garcia, tot explicant que l’objectiu de l’estudi ha estat detallar els indicadors de l’oferta de les empreses vinculades a l’enoturisme i quins perfils professionals els fan falta. S’ha dut a terme amb el programa Projecta’t del Consorci de la Formació Continuada de Catalunya, però ha anat molt més enllà del que marcaven els paràmetres inicials.
S’ha centrat especialment en l’oferta dels cellers, el que suposa un 32% de les empreses associades a les rutes del vi. En concret a Catalunya hi ha 12 Denominacions d’Orígen agrupades en 9 rutes del vi. Les dues rutes que estaquen especialment pel nombre d’empreses associades són Priorat, amb 226 empreses, i Penedès, amb 222 empreses, més lluny queda la la ruta d’Alella amb 76 o al del bages amb 72 , per exemple.
Del total de 918 cellers que hi ha al conjunt del país, 451 són visitables, i d’aquests el 57% estan adherits a alguna de les rutes. Per això Gerard Domingo, un dels autors de l’estudi, assenyala que hi ha un marge llarg per crèixer.
David Jobé, prospector de Projecta’t, destaca també, del conjunt de cellers visitables, 310 fan experiències.

De fet al llarg del 2023 s’han organitzat 1683 experiecies enoturístiques a Catalunya. La tendènci majoritària són les visites amb tast o maridatges.

I una altra de les autores de l’estudi és Laura Fontana que, en relació a la formació dels treballadors en les empreses del sector destaca que hi ha molta feina a fer.

L’acte de presentació de l’estudi es va cloure amb uns paraules per part de la directora del Consorci per la Formació Contínua de Catalunya, Ariadna Rectoret i la regidora d’Educació, Gemma Romeu.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: