Diumenge, 5 d'Abril de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Auditori de Vilafranca acollirà la sisena edició de l’Ecososteniblewine

En aquesta sisena edició es tractarà principalment de l’ús del coure a la vinya, ús que ja ha estat limitat per la Unió Europea.

El dimarts vinent, 14 de maig, tindrà lloc la Conferència Internacional de Vitivinicultura Ecològica, Sostenible i Canvi Climàtic, ECOSOSTENIBLEWINE 2019 amb l’objectiu d’abordar qüestions relacionades amb una viticultura més sostenible i compromesa amb la preservació del medi ambient.
En aquesta sisena edició es tractarà principalment de l’ús del coure a la vinya, ús que ja ha estat limitat per la Unió Europea. Experts professionals en la matèria, a nivell internacional, com Joao Onofre de la Direcció general d’Agricultura i Desenvolupament Rural de la Comissió Europea; José Vouillamoz, biòleg i genetista; o Luca Montanarella del Centre d’Investigació i Recursos Sostenibles de la Comissió Europea exposaran la problemàtica existent i aportaran respostes a aquest tema que tant preocupa el sector. El fòrum EcoSostenibleWine estarà conduït per Mònica López, directora dels serveis meteorològics de TVE.
El coure és el principal producte fitosanitari per combatre les malalties fúngiques de la vinya, especialment, el míldiu. Des de finals del mes de gener, el seu ús es va limitar a la viticultura ecològica i en alguns països ja s’apliquen restriccions per al seu ús convencional. EcoSostenibleWine pretén reflexionar sobre les possibles alternatives efectives i viables per reduir el seu ús i obtenir una collita de raïm amb garanties i respectuosa amb el medi ambient. L’Alcalde de Vilafranca, Pere Regull farà l’apertura de l’EcoSostenibleWine a les 9 del matí. I, la cloenda anirà a càrrec de la Consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà a les dues del migdia.

Properament, Penedès Televisió emetrà en Alta Definició (HD)

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: